Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Islak’ın buluşçusu olduğu “Toz Metalurjisi Yöntemi ile Yüksek Sıcaklık Uygulamaları İçin Mo5SiB2-SiC Kompozit Malzeme Üretimi” başlıklı patent, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.
2022 yılında yapılan başvurunun sonucunda alınan patentin, özellikle havacılık, enerji ve savunma sanayiinde kullanılabilecek yüksek sıcaklığa dayanıklı malzeme üretimine katkı sağlayacak bir yöntem sunduğu kaydedildi.
Patent tesciline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitemiz öğretim üyelerinin yürüttüğü bilimsel çalışmaların katma değer oluşturduğunu belirtti.
Prof. Dr. Islak’ın aldığı bu patentin, hem Üniversitemizin araştırma-geliştirme vizyonuna hem de sanayiye yönelik uygulamalı bilim anlayışına katkılar sağlayacağını ifade eden Rektörümüz, akademisyenlere bu tür çalışmalarda destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Prof. Dr. Serkan Islak’ı tebrik etti. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarına sağladıkları desteklerden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak’a teşekkür etti.
