aday öğrenci

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından 2005 yılından itibaren her yıl üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 14-19 Eylül tarihleri arasında İzmit Körfez Pistinde gerçekleşti.

Alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amacıyla toplamda 61 üniversite ve 78 takımın yarıştığı yarışmada Üniversitemiz Şerife Bacı’nın Torunları takımı ve Atabeygazi elektrikli aracımızla bu yıl ilk kez yer aldı.

4 komponentte yerlilik aranan ve en az 1 komponentin yerli olma zorunluluğu olduğu Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 3 komponentin tasarım ve üretimi ekibimiz tarafından tamamen yerli olarak gerçekleştirildi. Şerife Bacı’nın Torunları takımı ve Atabeygazi aracımız; teknik rapor, tasarım, imalat, aerodinamik, ergonomi gibi kriterler dikkate alınarak kapsamlı olarak değerlendirilen “Kurul Özel Ödülü” ve tanıtım ve yaygınlaştırmaya yaptığı katkılar nedeniyle “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde eğitim gören Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ve Makine Mühendisliği’nden yaklaşık 30 öğrencimiz ve Üniversitemizin farklı birimlerinde yer alan 10 akademisyenden oluşan Şerife Bacı’nın Torunları takımımız ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan aldı.

Kastamonu Üniversitesi olarak Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Üniversitemizi temsil eden akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.