Kurum Felsefesi

Misyonumuz

Ürettiği bilimsel bilgi ışığında toplum ve ülke ihtiyaçlarını karşılayan projeler yürüterek ülke kalkınmasına katkı sağlayan, kültürel değerlerle ve bulunduğu şehirle bütünleşik, bütün mensuplarının ve öğrencilerinin hürriyeti soluyabildiği, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyulan bir üniversite olmak.

Vizyonumuz

Sunduğu bilimsel bilgi ve sağladığı özgür eğitim ortamıyla ulusal ve uluslararası seviyede tercih edilen bir ‘dünya üniversitesi’ olarak ön sıralarda yer almak.

Temel Değerlerimiz

Öğrenci Odaklılık

Üniversitemiz, sağladığı aile ortamı ile öğrencilerine her türlü desteği vererek onların sorumluluk sahibi, nitelikli, iş dünyasında tercih edilen bireyler olarak yetişmelerini sağlar. Ayrıca Üniversitemiz öğrencilerine akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyet imkanı da sunmaktadır.

Bilimsel Bilgi Üretimi

Üniversitemiz, uluslararası seviyede ürettiği bilimsel bilgi ile eğitim dünyasına yön verir. Bünyesindeki bilim insanlarının akademik çalışmalarını destekleyerek onları üretkenliğe teşvik eder.

Hürriyet

Üniversitemiz, ‘farklılıklara saygı’ anlayışıyla bünyesindeki personeline ve öğrencilerine refah ve huzur ortamı sağlar.

Sosyal Sorumluluk Sahibi

Üniversitemiz, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık sağlayarak toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında bölgemize ve ülkemize katma değer sağlar.

Adalet

Üniversitemiz, bünyesindeki bütün personeli ve öğrencileri arasında ayrım gözetmeksizin herkese adil davranır.

Yenilikçi

Üniversitemiz, öğrencilerini mesleki bilgi ve beceri ile donatmak için değişen şartlara kendini hızla uyarlamakta, genç bir üniversite olmasına rağmen köklü birçok kuruluşa da öncülük etmektedir.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.