Başvuru

BAŞVURU YÖNTEMİ

Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kuruluna  aşağıda yer alan konularda belirtilen başvuru yöntemine göre uygun formları  doldurarak Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu  tarafından incelenmesi talebi ile Rektörlüğe yapılır. Aşağıda yer alan bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir. İmzasız başvurular işleme konulmaz. Başvuranın kimliği başvuru dilekçesi dışındaki her yazışma ve aşamada gizli tutulur. Başvuru sahipleri, başvuruları ile ilgili olarak yapılacak işlem konusunda başvurulan makam tarafından en kısa sürede bilgilendirilir. Etik Kurulu inceleme sürecinde gerektiğinde diğer kurum ve kuruluşlarla yapacağı yazışmalarını Rektörlük aracılığıyla yapar.

YAYIN ETİĞİ  İHLALİ İDDİASI İÇİN BAŞVURU FORMLARI
 SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI İÇİN BAŞVURU FORMLARI
 KLİNİK ARAŞTIRMALAR İÇİN BAŞVURU FORMLARI
 AKADEMİK ETİK KURULU BAŞVURU FORMLARI (MOBİNG-BEZDİRİ-TACİZ)
 GİRİŞİMSEL OLMAYAN KLİNİK ARAŞTIRMALAR İÇİN BAŞVURU FORMLARI
 HAYVAN DENEYLERİ ARAŞTIRMALARI BAŞVURU FORMLARI

KLİNİK DIŞI ARAŞTIRMALAR İÇİN BAŞVURU FORMU

HAYVAN DENEYLERİ BAŞVURU FORMU (TEST AMAÇLI)

HAYVAN DENEYLERİ BAŞVURU FORMU (ARAŞTIRMA AMAÇLI)

HAYVAN DENEYLERİ BAŞVURU FORMU (EĞİTİM  AMAÇLI)

Etik Kurul

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.