2020-2021 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI

2020-2021 akademik yılı Mevlana Değişim Programına başvurular aşağıdaki tabloda verilen tarihler arasında Mevlana Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır. (Kuzeykent Rektörlük binası, 1. Kat, 126 no'lu oda)

Öğrenci Başvuru Tarihleri

Başlangıç

17 Şubat 2020

Bitiş

28 Şubat 2020

Öğrenci Başvuru Şartları

2020-2021 akademik yılı Mevlana Değişim Programına başvuracak öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 06/02/2020 tarihli ve 5 sayılı kararında belirtilen alanlara göre müracaat edilebilir. Karar için tıklayınız.
  • Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 olmalıdır,
  • Lisansüstü öğrencilerin (yüksek lisans ve doktora) genel akademik not ortalaması 4 üzerinden en az 3,00 olmalıdır,
  • Öğrenciler gideceği Üniversite'nin eğitim dilinde, yabancı dil sınavında başarılı olmalıdır. (Yabancı Dil Sınavı tarihi belli olduğunda ilan edilecektir.)
  • 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvuru yapabilirler.
  • Daha önce Mevlana Değişim Programından faydalanan öğrenciler tekrar başvuru yapamaz.

Başvurular Mevlana Koordinatörlüğüne;

17 Şubat- 28 Şubat 2020 tarihleri arasında,

Aşağıdaki linkte bulunan Başvuru Formu (Bilgisayar ortamında doldurunuz) ve

Onaylı Transkript ile şahsen yapılacaktır.

Programa başvuran öğrenciler gidecekleri üniversite ve bölümün eğitim diline göre Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi varsa sunabilirler, yabancı dil belgesi olmayan öğrenciler gidecekleri Üniversite ve bölümün eğitim dilinde Yabancı dil sınavına gireceklerdir.

Bu sınavdan aldıkları notun % 50'si ile akademik ortalamalarının % 50'sinin toplamının değerlendirilmesine göre sıralama yapılarak seçim yapılacaktır. (Eğitim Dili Türkçe olan bölümlere başvuran öğrencilerin yabancı dil sınavına girmelerine gerek yoktur. Bu bölümler için sadece akademik ortalamaya göre sıralama yapılacaktır.)

Öğrenci Başvurusu için Gerekli Evrak: 1- Başvuru Formu (tıklayınız)

2- Onaylı Transkript

Öğrenim Ücretleri Hakkında

Öğrenciler, Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları sürece sadece kayıtlarının bulunduğu örgün yükseköğretim kurumlarına ödemekle yükümlü oldukları katkı paylarını ya da öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler. Program doğrultusunda gidecekleri yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim-öğretim ücreti ödemezler.

Burs Miktarları

• Gelecek öğrencilere 1 dönem için aylık 1300TL burs ödenir. Bursun son taksiti derslerdeki başarı oranına göre ödenir.
  • Giden öğrencilere aşağıdaki tabloya göre sadece 1 dönem (4 aylık) burs ödenir. Bursun %80'i öğrenci yurt dışına gitmeden önce peşin olarak ödenir, kalan miktar öğrenci Türkiye'ye döndükten sonra derslerdeki başarı oranına göre ödenir.
  • Mevlana Değişim Programı’ndan faydalanan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.

Bölgeler/Kıtalar

Giden Öğrenci Aylık Burs Miktarı