Proje Tabanlı UIuslararası Değişim Programı Başvuru Sürecine İlişkin Önemli Noktalar

2018-2019 Akademik Yılı için Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programına başvuru yapacak Proje Yürütücüsü Öğretim Elemanlarının 26 Şubat- 09 Nisan 2018 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendi YÖKSİS sistemlerinden "Genel İşlemler" menüsünden "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Başvurularım, +Yeni Başvuru butonundan istenen veri girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir. Başvuruların çıktısı 10 Nisan 2018 tarihinde Koordinatörlüğümüz tarafından YÖKSİS sisteminden alınıp Rektör imzalı üst yazı ile YÖK Başkanlığına iletilecektir.

Yapılacak başvurularda Proje ortağı olarak düşünülen yükseköğretim kurumu ile Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olması gerekmektedir. Protokolümüz olmayan bir üniversite ile proje yapmayı düşünen Öğretim Elemanları Protokol imzalamada öncülük ederek en kısa zamanda Protokol imzalanmasına katkı sağlayabilirler. Ülke sınırlaması yoktur. Tüm ülkelerle Mevlana Protokolü imzalanabilir. (Üniversitemizin imzalamış olduğu anlaşmalar listesine buradan ulaşabilirsiniz.)

- Doktorasını bitirmiş Araştırma Görevlileri öğretim elemanı olarak projeye katılabilirler. Doktorasını tamamlamamış Araştırma Görevlileri projede öğrenci olarak yer alabilirler.

- Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanlarının en az "Doktora" derecesine sahip olmaları gerekir.

- Projenin toplam süresinin 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir. (Projenin toplam süresi en az 6 ay olmalı)

- Proje kapsamında gelen ve giden öğretim üyelerinin ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri  gerekmektedir. (Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

- Proje kapsamında gelen ya da giden en az 1 öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencinin en az bir dönem ortak üniversitede bulunması gerekecektir.

- Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü (Telefon: 2801699) ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

Ödeme tutarlarına ilişkin verileri projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.  2018-2019 Öğretim yılında uygulanacak ücretlere ilişkin listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirler.

Kastamonu Üniversitesi Mevlana Koordinatörlüğü Telefon: 280 16 99