Etkinlik Takvimi

Başlangıç Tarihi Perşembe 19 Temmuz 2018
Bitiş Tarihi Cumartesi 21 Temmuz 2018
Tıklanma : 13182

Günümüzde ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemi her geçen gün artmakta olan turizm, hızla büyümekte ve gelişmekte olan Türk Dünyası’nın da ileriye gitmesi açısından değerlendirilebilecek önemli bir güçtür. Turizmin Türk Dünyası’nın ilerlemesi ve bütünleşmesine sağlayabileceği katkıların yükseltilebilmesi noktasında konunun çok boyutlu olarak incelenmesi ve tartışılmasında yarar vardır. Buradan hareketle, Türk Dünyası’nda turizmin gelişme perspektiflerinin, sorunlarının ve çözümlerinin tartışılması amacıyla Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin başlattığı ve bu yıl da ev sahipliğinde; Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan M. H. Dulati Taraz Devlet Üniversitesi, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi işbirliği ile “Dördüncü Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu” düzenlenecektir. Bu kapsamda, turizm alanında somut projelerin geliştirilmesi, Türk Dünyası’nın bütünleşmesinde turizmden nasıl faydalanılabilineceğinin değerlendirilmesi ve Türk Dünyası’nın farklı coğrafyalarından gelen akademisyenlerin, araştırmacıların, uzmanların, sivil toplum örgütleri, kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ortak faydalar üretmelerini sağlamak sempozyumdan beklenen diğer çıktılardır.