Eğitim Alma Hareketliliği

EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY FOR TRAINING

Erasmus+ Programı 2015-2016 Akademik Yılı Eğitim Alma Hareketliliği İlanı

BAŞVURMADAN ÖNCE BİLGİ :

2015-2016 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ :

1. BAŞVURMAK İÇİN GEREKEN BELGELERİ:

1.1. Online Başvuru ve Başvuru Formu çıktısı :

ONLINE BAŞVURU : http://www.kimoerasmus.com/kastamonu

• Önce sisteme geçerli bir e-mail adresi yazarak üye olabilirsiniz. Sonra mail adresinize gelen linke tıklayarak (eğer gelen kutusunda mail yoksa gereksiz kutusuna da bakmalısınız) aktivasyonunuzu tamamlayabilirsiniz ve sisteme girişinizi yapabilirsiniz.
  • Bütün bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra personel hareketliliği için gitmek istediğiniz üniversiteyi açılan listeden tercih edebilirsiniz. Bütün bu işlemler bittikten sonra Kaydet butonuna basarak bilgilerinizi kaydedebilirsiniz ve başvuru süresi sona ermeden ‘Gönder’ butonuna basmanız gerekmektedir. ‘Gönder’ butonuna basılmadığı takdirde başvurunuz tamamlanmayacaktır.
  • Daha sonra mailinizden ya da hemen sistemden başvuru formunuzu pdf olarak çıktı alabilirsiniz.

1.2. CV - AB Format

1.3. Yabancı Dil Seviyesi :

Eğitim alma Hareketliliğinden yararlanmak isteyenlerin KPDS, ÜDS veya YDS’den en az 50 puan alması gerekmektedir. KPDS, ÜDS veya YDS’den almış olduğunuz  yabancı dil belgenizin fotokobisini teslim edeceksiniz. Yabancı dil belgeniz  eski tarihli de olabilir. Dil belgesini kaybedenler www.osym.gov.tr adresinden aldıkları sınav sonucu çıktısı da kabul edilecektir. KPDS veya ÜDS dışında bir yabancı dil belgesine sahip olan kişiler http://www.yok.gov.tr/content/view/707/lang,tr_TR/ linkinden puanlarının KPDS/ÜDS/YDS eşdeğerini belirleyip yabancı Dil belgenizin kopyasını teslim edeceksiniz.

2. HAK KAZANAN ADAYLARIN GİTMEDEN ÖNCE (aşağıdaki belgeleri bir dosya halinde Erasmus Koordinatörlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir)

2.1. Work Plan- İş Planı : (2 nüsha)                ( Doldurulmuş Örnek  )

Öğretim elemanının karşı üniversitede kaldığı süre içerisinde gerçekleştireceği ve karşı üniversite ile mutabık kaldığı plandır. Öğretim elemanı bu planı doldurduktan sonra imzalar, bağlı bulunduğu bölümün Erasmus temsilcisine ve misafir olacağı üniversitenin Erasmus temsilcisine imzalatır; belgedeki üç imza da tamamlandıktan sonra, belgenin aslını Kurum Erasmus Koordinatörümüz tarafından imzalanmak üzere Erasmus Ofisi’ne teslim eder.

2.2. Davet Mektubu :

Öğretim elemanının hangi tarihler arasında davet edildiğini gösteren, karşı üniversite tarafından hazırlanarak gönderilen davet mektubudur veya e-posta. Öğretim elemanı, davet mektubunu karşı üniversiteden öğretim programını imzalattıktan sonra talep eder, mektubun takibi kendisine aittir. Davet mektubunun bir kopyasını Erasmus Ofisine teslim eder.

2.3. Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşmesi (2 nüsha):

Öğretim elemanının, belgeler ve işlemler tamamlandıktan sonra Ziraat Bankası Kastamonu şubesinden vadesiz EURO hesabı açtırmaları, hesap bilgilerini de Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşmesi ‘nde bildirmeleri gerekmektedir.(Başka bankalarda açılan hesaplarda havale ücreti kesilmektedir)

2.4. İsim Bildiren Resmi Görevlendirme Yazısı ve Yönetim Kurulu Kararı :

2.4.1.Görevlendirme Yazısı : Öğretim elemanının Eğitim Alma Hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu dekanlık / müdürlüğün Rektörlüğe yazdığı ve Rektörlük tarafından onaylandığı resmi görevlendirme yazısıdır.

2.4.2.Yönetim Kurulu Kararı : Öğretim elemanının Eğitim Alma Hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu fakülte veya müdürlüğünden Yönetim Kurulu Kararı.

2014-2015 Akademik Yılında, yolluk ve yevmiyesi Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği bütçesinden karşılacaktır. (4,5 gün Erasmus Hibesi + 250 Avro'ya kadar yolluk)

2.5. Uçak/Tren/Otobüs Rezervasyon Belgesi veya Bilet Fotokopisi : Biletin ücretini içeren uçak/tren/otobüs rezervasyon belgesi veya bilet asılları Erasmus Ofisi’ne teslim edilmelidir. Seyahat ödemeleri Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır.

Not: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanacak öğretim elemanı, bu hakkını ilgili akademik yıl içerisinde (1 Haziran 2014 – 30 Eylül 2015) kullanmalıdır, hakkını bir başka/sonraki akademik yıla devredemez.

3.DÖNÜŞTE ERASMUS KOORDİNATÖLÜĞÜNE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER

3.1. Certificate of Attendance - Katılım Sertifikası : (1 Nüsha )

Öğretim elemanı, karşı üniversiteden ayrılmadan önce orada faaliyette bulunduğu tarihleri ve yaptığı eğitsel faaliyeti gösterir bir Katılım Sertifikası (ıslak imzalı ve mühürlü orijinal belge olmalıdır) almalıdır.

3.2. Kullanılan Uçak/Tren/Otobüs Biletlerinin :

Faturaların aslı veya e-bilet çıktılarının ilgili seyahat firması tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış örneklerinin asılları Erasmus Ofisi’ne teslim edilmelidir.

3.3. Asıl Uçak Biniş Kartlarının (Boarding Card)

3.4. Yurtiçi / Yurtdişi Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Formu : 2 nüsha

3.5. Pasaport Giriş ve Çıkış Sayfası Fotokopisi : 1 Nüsha

3.6. Eğitim Alma Hareketliliği Faaliyet Raporu - Nihai Rapor : 1 nüsha

3.7Online Nihai Raporu : Eğitim Alma Hareketliliği sonunda AB Komisyonu tarafında tüm katılımcılara bir e-posta gönderilir. Bu e-postada verilmiş linke tıklayarak, Online Nihai Raporu doldurmak ve göndermek gerekmektedir.

KODLAR :

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.