DERS VERME HAREKETLİLİĞİ - STAFF MOBILITY FOR TEACHING

Erasmus+ Programı 2015-2016 Akademik Yılı Ders Verme Hareketliliği İlanı

BAŞVURMADAN ÖNCE BİLGİ :

2015-2016 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ :

1. BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER :

1.1 Online Başvuru  ve Başvuru Formu çıktısı :

ONLINE BAŞVURU : http://www.kimoerasmus.com/kastamonu

• Önce sisteme geçerli bir e-mail adresi yazarak üye olabilirsiniz. Sonra mail adresinize gelen linke tıklayarak (eğer gelen kutusunda mail yoksa gereksiz kutusuna da bakmalısınız) aktivasyonunuzu tamamlayabilirsiniz ve sisteme girişinizi yapabilirsiniz.
  • Bütün bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra personel hareketliliği için gitmek istediğiniz üniversiteyi açılan listeden tercih edebilirsiniz. Bütün bu işlemler bittikten sonra ‘Kaydet’ butonuna basarak bilgilerinizi kaydedebilirsiniz ve başvuru süresi sona ermeden ‘Gönder’ butonuna basmanız gerekmektedir. ‘Gönder’ butonuna basılmadığı takdirde başvurunuz tamamlanmayacaktır.
  • Daha sonra mailinizden ya da hemen sistemden başvuru formunuzu pdf olarak çıktı alabilirsiniz.

1.2 İngilizce AB Format CV

1.3 Yabancı Dil Seviyesi :

Ders Verme Hareketliliğinden yararlanmak isteyenlerin KPDS, ÜDS veya YDS’den en az 65 puan alması gerekmektedir. KPDS, ÜDS veya YDS’den almış olduğunuz  yabancı dil belgenizin fotokobisini teslim edeceksiniz. Yabancı dil belgeniz  eski tarihli de olabilir. Dil belgesini kaybedenler www.osym.gov.tradresinden aldıkları sınav sonucu çıktısı da kabul edilecektir. KPDS veya ÜDS dışında bir yabancı dil belgesine sahip olan kişilerhttp://www.yok.gov.tr/content/view/707/lang,tr_TR/ linkinden puanlarının KPDS/ÜDS/YDS eşdeğerini belirleyip yabancı Dil belgenizin kopyasını teslim edeceksiniz.

2. HAK KAZANAN ADAYLARIN GİTMEDEN ÖNCE (aşağıdaki belgeleri bir dosya halinde Erasmus Ofisi’ne iletmeleri gerekmektedir)

2.1. Teaching Programme - Öğretim Programı:  (2 nüsha)               ( Dordurulmuş Örnek )

Öğretim elemanının karşı üniversitede kaldığı süre içerisinde gerçekleştireceği ve karşı üniversite ile mutabık kaldığı plandır. Öğretim elemanı bu planı doldurduktan sonra imzalar, bağlı bulunduğu bölümün Erasmus temsilcisine ve misafir olacağı üniversitenin Erasmus temsilcisine imzalatır; belgedeki üç imza da tamamlandıktan sonra, belgenin aslını Kurum Erasmus Koordinatörümüz tarafından imzalanmak üzere Erasmus Ofisi’ne teslim eder.

2.2. Davet Mektubu :

Öğretim elemanının hangi tarihler arasında davet edildiğini gösteren, karşı üniversite tarafından hazırlanarak gönderilen davet mektubudur veya e-posta. Öğretim elemanı, davet mektubunu karşı üniversiteden öğretim programını imzalattıktan sonra talep eder, mektubun takibi kendisine aittir. Davet mektubunun bir kopyasını Erasmus Ofisi’ne teslim eder.

2.3. Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi : (2 nüsha):

Öğretim elemanının, belgeler ve işlemler tamamlandıktan sonra Ziraat Bankası Kastamonu şubesinden vadesiz EURO hesabı açtırmaları, hesap bilgilerini de Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi’nde bildirmeleri gerekmektedir. (Başka bankalarda açılan hesaplarda havale ücreti alınmaktadır.)

2.4. İsim Bildiren Resmi Görevlendirme Yazısı ve Yönetim Kurulu Kararı:

2.4.1. Görevlendirme Yazısı : Öğretim elemanının ders verme hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu dekanlık / müdürlüğün Rektörlüğe yazdığı ve Rektörlük tarafından onaylandığı resmi görevlendirme yazısıdır.

2.4.2. Yönetim Kurulu Kararı : Öğretim elemanının ders verme hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu Fakülte veya müdürlüğünden aldığı yönetim Kurulu kararı.

2014-2015 Akademik Yılında, yolluk ve yevmiyesi Erasmus Ders Verme Hareketliliği bütçesinden karşılacaktır. (5,5 gün Erasmus Hibesi + 250 Avro'ya kadar yolluk)

2.5. Uçak / Tren / Otobüs Rezervasyon Belgesi veya Bilet Fotokopisi:

Biletin ücretini içeren uçak/tren/otobüs rezervasyon belgesi veya bilet asılları Erasmus Ofisi’ne teslim edilmelidir. Seyehat ödemeleri Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır.

Not: Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliğinden faydalanacak öğretim elemanı, bu hakkını ilgili akademik yıl içerisinde (1 Haziran 2014 – 30 Eylül 2015) kullanmalıdır, hakkını bir başka/sonraki akademik yıla devredemez.

3. DÖNÜŞTE ERASMUS KOORDİNATÖLÜĞÜNE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER

3.1. Certificate of Attendance (Katılım Sertifikası) : (1 Nüsha) Öğretim elemanı, karşı üniversiteden ayrılmadan önce orada faaliyette bulunduğu tarihleri ve yaptığı eğitsel faaliyeti gösterir bir Katılım Sertifikası (ıslak imzalı ve mühürlü orijinal belge olmalıdır) almalıdır.

3.2. Kullanılan Uçak/Tren/Otobüs Biletlerinin :  Faturaların aslı veya e-bilet çıktılarının asılları Erasmus Ofisine teslim edilmelidir.

3.3. Asıl Uçak Biniş Kartlarının (Boarding Card)

3.4. Yurtiçi / Yurtdişi Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Formu : 2 nüsha

3.5. Pasaport Giriş ve Çıkış Sayfası Fotokopisi

3.6. Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Raporu (Nihai Rapor) : 1 nüsha

3.7Online Nihai Raporu : Ders Verme Hareketliliği sonunda AB Komisyonu tarafında tüm katılımcılara bir e-posta gönderilir. Bu e-postada verilmiş linke tıklayarak, Online Nihai Raporu doldurmak ve göndermek gerekmektedir.

KODLAR :