Üniversitemizde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Kalite Koordinatörlüğü öncülüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda Sistem Belgelendirilmesi için 20-21-22 Eylül 2022 tarihinde TSE tarafından belgelendirme tetkiki gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Kalite Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan,  Üniversitemiz için kalitenin önemine vurgu yaptı. Ardından Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Demirel Üniversitemiz kalite süreçlerine ilişkin çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Sayın Erol Kaygı, TSE Çorum Belgelendirme Müdürü Sayın Talha Temür ve TSE Kastamonu Belgelendirme Müdürü Sayın Bayram Güven tetkik sürecinin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler verirken tetkik esnasında nelere dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti.

Üniversitemizde üç gün süren tetkikler sonucunda 22 Eylül tarihinde kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol Kaygı, Üniversitemize kalite kapsamında önerilerde bulunarak tetkik sürecimizin olumlu geçtiğinden bahsedip, misafirperverliği ve çalışmalarımızdan ötürü Üniversitemize teşekkür etti ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin Üniversitemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.