Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemiz, 2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme sonuçlarına göre programları yüzde 97,5 doluluk oranına ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans doluluk oranı %95’e, ön lisans doluluk oranı ise %100 doluluğa ulaşan Üniversitemizde, Yükseköğretim Kurulu tarafından ayrılan 6550 kontenjanın 6383’ü öğrencilerimiz tarafından tercih edildi.

Son zamanlarda yükselişini sürdüren Üniversitemizde ayrıca, 43 programda ve 79 ön lisans programında ise yerleşme oranı %100 oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “2022 Yükseköğretim yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kastamonu Üniversitesi Ailesine yeni katılan öğrencilerimize Kastamonu’ya hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Üniversitemizi her yıl daha ileriye taşıma hedeflerinin olduğunun altını çizen Rektörümüz, “Zengin akademik programları, araştırma merkezleri, uzman akademik kadrosu ve ilmi düşünceye dayalı eğitim programlarıyla Kastamonu Üniversitesi, yayımlanan rakamlarla birlikte Ülkemizde en çok tercih edilen Üniversitelerimizden biri oldu. Sürekli yükselen tercih oranları, yeni açılan programlarımız ve bölümlerimize olan ilgi hiç kuşkusuz her yıl artarak devam etmektedir. Üniversite yönetimi olarak bizler de öğrencilerimizin ilmi, sosyal, sportif ve kültürel gelişimini destekleyecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2022-YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için e-kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında, üniversiteye gelerek kayıt yaptıracak adaylar için ise 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.