Kastamonu Üniversitesi TÖMER tarafından 06 Şubat- 27 Mart 2020 tarihleri arasında Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı düzenlenecektir. Kurs en az 20 en çok 40 kursiyer katılımında gerçekleştirilecektir. 40’ın üzerinde ön kayıt olması halinde kesin kayıtta ön kayıt tarihi dikkate alınacaktır. Ön kayıt başvuruları ekte yer alan başvuru formu doldurularak e-posta veya şahsen yapılabilecektir. Kesin kayıt için kursiyerlerin şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Kurs Tarihleri: 06.02.2020-27.03.2020

Ön kayıt: 06.01.2020-31.01.2020

Kesin Kayıt:03.02.2020-05.02.2020

Yedek Kayıt:06.02.2020

Eğitim Günleri: Perşembe-Cuma 17.30-21.30

Kurs Saati: 44 Teori+40 Uygulama

Ücret:

• Kastamonu Üniversitesi personeli ve öğrencileri için 1000 TL
  • Kastamonu Üniversitesi dışından katılmak isteyenler için 1250 TL

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI:

• Üniversitelerin ilgili fakültelerindeki Dil ve Edebiyat Bölümleri (Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı/Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri, Halk Bilimi, Dilbilim, Yabancı Dil Eğitimi, Yabancı Dil ve Edebiyatı (İngiliz Dili ve Edebiyatı vb.),
  • Mütercim Tercümanlık (İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça vb.)
  • Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği bölümlerinin mezunu ya da lisansüstü öğrencisi olmak.

ÖN KAYIT İÇİN:

Başvuru Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Formu çıktı alıp imzaladıktan sonra taratarak This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine gönderebilir veya merkezimize gelerek teslim edebilirsiniz.

KESİN KAYIT İÇİN  BELGELER:

1- Program ücretinin yatırıldığını gösteren dekont

KÜ personeli ve öğrencileri için 1000 TL;

KÜ dışından katılmak isteyenler için 1250 TL.

KÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü IBAN No: TR 0700 0100 0151 6485 5171 5003                            (Ziraat Bankası)

Açıklama kısmına mutlaka " TÖMER Yabancılara Türkçe Sertifika Programı+ Kursiyer ismi+ TC kimlik numarası" yazılmalıdır.

Taksit veya kredi kartı ile ödeme yapılamamaktadır.

Ödemenizi bankadan veya havale/EFT şeklinde yapabilirsiniz.

2- Kursiyer öğrenci ise öğrenci belgesi, mezun ise diploma fotokopisi

3- Kimlik fotokopisi

Evraklarınızı TÖMER’e elden teslim etmeniz gerekmektedir.

PROGRAM BİLGİLERİ VE İÇERİĞİ:

Sertifika programımız 84 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimden oluşmaktadır. İlk hafta tamamen teorik eğitim alan katılımcılarımız ikinci hafta teorik derslere ek olarak sınıfta rehber hocamızı gözlemleyecekler ve ardından ders anlatımı yapacaklardır. (44 saat teori, 40 uygulama)

Dersler, Perşembe ve Cuma günleri saat 17.30- 21.30 arasında İletişim Fakültesi 1. Kat Tömer’de yapılacaktır. (Sınıf bilgisi daha sonra internet sayfamızdan ilan edilecektir.)

ÖNEMLİ:

• Program başladığında ders materyalleri kursiyerlerle paylaşılacaktır.
  • Program sonunda sınav yapılmaktadır.
  • %80 devam zorunluluğu vardır.
  • Program süresi 7 haftadır ( toplam 84 saat)
  • Ödenen kurs ücreti hiçbir sebeple iade edilemez.