Yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlandığı Erasmus+ KA171 Projesi için sunulan başvurular sonuçlandı.

2022 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Teklif Çağrıları kapsamında KA171 Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumları ile Ortaklık Proje başvuruları sonucunda Üniversitemiz adına Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 2022 Yılı Erasmus+ KA171 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek, desteklenmeye hak kazandı.

Filipinler, Kosova, Gürcistan, Ukrayna ve Kazakistan olmak üzere 5 ülkeden üniversitelerle Erasmus+ ortaklığı için yapılan başvurular proje süresi dahilinde Üniversitemiz ile ilgili ülkeler ve üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğine imkan tanıyacak. Proje 50.840 Euro hibe ile desteklenecek.

Erasmus+ KA171 projesine ilişkin detaylar ilerleyen süreçte Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından öğrencilerimiz ve personelimiz ile paylaşılacak.

Bu süreçte emeği geçen personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.