Üniversitemiz Turizm Fakültesi ile Tosya Belediyesi organizasyonluğunda 21-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Tosya Doğa Sporları Kültür ve Sanat Festivali tamamlandı.

Dört gün süren Festivalin açılışı, 22 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın yaptığı festivale Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Sevim, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Festival kapsamında;  ilk gün Ilgaz Dağı’nın en yüksek noktası olan Hacet Zirvesine 500 kişilik bir ekip ile tırmanış yapıldı. Zirveye Türk bayrağı asılarak İstiklal Marşımız okundu ve günün hatırasına istinaden zirve plakası direğe yerleştirildi.

Festivalin ikinci gününde;  Kösen çayırı Gölet’inde yapılan kano ve rafting gösterilerinin ardından,  katılımcılara kano ve bot gezisi yaptırıldı.

Festivalin üçüncü gününde Devrez Çayı Gâvur Kayasından kaya tırmanışı gerçekleştirilerek, Devrez çayında rafting yapıldı.

Festivalin son gününde ise bisiklet sporcuları, Kösen Çayırı kamp alanından, Tosya Cumhuriyet Meydanı’na iniş yaptı. Meydanda Üniversitemiz Yurtdışı öğrenci topluluklarının dans gösterilerinin ardından yerel sanatçıların konseri ile festival tamamlandı.