Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi tarafından özel bir yöntemle toplardamardan pıhtı çıkarma işlemi yapıldı.

Uygulanan yöntem ile ilgili açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin; ” 75 yaşında ileri derecede yürüme güçlüğü ve bacaklarında şişliği olan bacak toplardamarları taze pıhtılarla dolu bir şekilde gelen hastamıza hastanemizde ilk kez uygulanan yöntemle karın içine filtre yerleştirildi.Daha sonra pıhtı dolu damarın içine girilerek pıhtılar özel bir aygıtla parçalanıp dışarı çıkarıldı. Bunların tümü kapalı olarak kesi yapılmadan ve narkoz verilmeden anjio yöntemiyle yapıldı. Hastamız ertesi gün taburcu olmak üzere risksiz bir şekilde sağlığına kavuşturuldu.Bacaktaki pıhtının önce kalbe daha sonra akciğere atması sonucu hayati tehlikesi oluşabilecek olan hasta bu yöntemle bu riskten kurtulmuş oldu. Bacaklarındaki şişliği inerek 1-2 gün içinde rahatça yürüyebilir hale geldi.” dedi.