Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanlığı görevine, Prof. Dr. Alptekin Sökmen atandı.

Prof. Dr. Alptekin Sökmen kimdir?

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitimini 1992 yılında tamamladı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Turizm İşletmeciliği bölümünde yüksek lisansını (2000), Doktorasını Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde (2003) tamamladı. 2009’da Doçentlik unvanını aldı. 2014 tarihinde Profesör kadrosuna atandı.

1997’den günümüze kadar Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak ve çeşitli akademik birimlerde idari görevler yapan Sökmen’in, uzmanlık alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve yurtiçi/yurtdışı toplantılarda sunulmuş bildirileri mevcuttur.

2021 yılı itibari ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı görevine atanmıştır.