aday ogrenci mobil

2020 YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kastamonu Üniversitesi son yıllara oranla doluluk oranında bir rekora imza attı.

Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bölüm/program tercihlerinde %93 olan Türkiye ortalamasını geçerek %97’lik doluluk oranıyla geçen yıla göre %7,08 artış göstererek büyük bir başarıya ulaştı.

Lisans bölümlerinde %99, ön lisans bölümlerinde ise %94,82 doluluk oranına ve 45 Lisans bölümünde, 58 ön lisans programında ise %100 doluluk oranına ulaşan Üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 6085 kontenjan ayrılan Kastamonu Üniversitesi 5869 öğrenci tarafından tercih edildi. 40 farklı ülkeden 7284 yabancı uyruklu öğrenci başvurusu olup bunların 857’si yerleşmeye hak kazandı. Ayrıca özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na yerleşecek 405 öğrencinin sınav aşamaları devam etmektedir. Bu sonuçlara göre 2020-2021 akademik yılında 7131 öğrenci Üniversitemiz ailesine katılarak öğrenim görmeye başlayacak.