aday ogrenci mobil

Kastamonu Üniversitesi “Andromeda” İnsansız Hava Aracı Takımı TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2020 Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması”nda kavramsal tasarım raporu aşamasını geçerek 8000 TL destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Görgünoğlu’nun akademik danışmanlığında Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Andromeda İHA Takımı ve Alya isimli uçaklarıyla bu sene 5.’si düzenlenecek olan yarışmada, toplamda 336 katılımcı takım arasından başarılı ilk 200 takım arasına girmeyi başardı.

Yarışmaya ilk kez katılacak olan öğrencilerimiz, katılım sağlamanın ilk aşaması olan Kavramsal Tasarım Raporu’ndan 80 puan alıp 58. sırada bir sonraki aşamada yarışmaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmadan başarılı sonuçlarla dönmelerini temenni ederiz.