Koronavirüs (COVID-19) salgınında çeşitli sebeplerde ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu öğrencilerimize yönelik akademik ve idari personelimizin katkılarıyla Kastamonu Üniversitesi ve Kızılay işbirliği ile gıda yardımı kampanyası başlatıldı.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ve koordine edilen kampanyanın ilk gününden itibaren yaklaşık 190 koli 400’den fazla öğrenciye teslim edildi.

Yardımların yanında öğretim elemanlarımız, Kızılay personeli ve gönüllü öğrencilerimiz pandemi ile mücadele için alınan önlemler, kişisel sağlık kuralları ve sosyal izolasyonun önemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyor. Üniversitemiz tarafından temin edilen maskeler de ihtiyacı olan öğrencilerimize dağıtılıyor. Ayrıca öğrencilere Rektörlüğümüz tarafından hazırlanan mektuplar takdim ediliyor.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Akademik Danışmanı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Yetgin yaptığı açıklamada, “Çeşitli sebeplerden dolayı evlerine dönemeyen öğrencilerimize yönelik başlattığımız kampanya iyi bir şekilde ilerliyor. Bugüne kadar 190 koli ile 400 öğrencimize ulaştık. Bu kampanya ile öğrencilerimizin evde kalmak zorunda olduğu ve ailelerinin yanına dönemediği bu süreçte yalnız hissettirmemek adına yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Gıda yardımı kampanyasına katılan tüm bağış sahiplerine canı gönülden teşekkür ediyoruz.  Destek olan kişilere öğrencilerimizin teşekkür ve dualarını iletiyoruz. Bizler Kastamonu Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz. Bu sıkıntılı süreci, yaşadığımız ortak coğrafyada birlikte atlatacağız. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan kampanyaya akademik ve idari personelimizin destek ve yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

Kampanyaya katılım için; Kastamonu Kızılay hesap no`suna açıklama kısmına Kastamonu Üniversitesi yazarak 105 TL gönderebilir veya Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ayni yardım (gıda ya da hediye çeki) yapabilirsiniz.

(Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Bağış Hesap No TR 840001000151000018685535)

Kampanya ile ilgili olarak sorularınız için; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. veya 0366 280 10 61 ile iletişime geçebilirsiniz.