Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında senato üyelerimize Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı tarafından koronavirüs hakkında bilgilendirme yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal; Koronavirüse karşı alınan kararlar kapsamında Üniversitemizde gerekli önlemlerin alınması için uygulamaların yürürlüğe konulduğu, bu sürecin en az zararla atlatılması için alınan tedbirlere titizlikle uyulmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Kovid-19’un ortaya çıkması, mevcut durum hakkında bilgi verdi ve virüsten korunmanın yollarından bahsetti.

İnsandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığını belirten Dr. Yazı;  koronavirüsün yol açtığı hastalığın belirtilerini; baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş olduğunu ayrıca kişilerle yakın temastan kaçınılması, dokunulan çevrenin dezenfekte edilmesi, ellerin sık sık yıkanması ve kalabalık ortamlara mümkün olduğunca girilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan tarafından Üniversitemizde koronavirüse karşı alınan tedbirler hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Atalan konuşmasında; Devletimizin ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan tedbirlerin ivedilikle ve eksiksiz bir şekilde uygulamaya başlandığını belirtti. Önlemler kapsamında, Üniversite olarak ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

18 Mart 2020 tarihinde YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelere verilen ara dönemde uygulanacak "dijital, uzaktan eğitime" ilişkin basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre Üniversitemiz tarafından yapılan hazırlık çalışmaları senato üyelerine anlatıldı.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi (KUZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Karabulut Coşkun tarafından Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte, eğitim öğretim faaliyetlerinin Üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilebilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Buna göre; Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin tamamı, öğretim elemanları ve derslerin Uzaktan Eğitim Yazılım Sistemine entegrasyonunun başlatıldığı belirtildi.

Öğretim elemanları ve öğrencilerimiz için Uzaktan Eğitim Sisteminin kullanımı için yazılı ve video olarak kullanım kılavuzları oluşturulduğu, bu süreçte fakültelerde bulunan her bölüm için bir koordinatör görevlendirilmesi düşünüldüğü ve koordinatörlere bölümlerinde görev yapan öğretim elemanlarının içerik üretmesi ve sisteme yüklemesi görevi verilmesi planlandığı vurgulandı.

Koordinatörlerin bu süreçteki eğitimleri için Uzaktan Eğitim Yazılım Sisteminin kullanılmasının ve bunlara ek olarak Uzaktan Eğitim Sisteminin yavaş işlemesi, girişlerde yaşanabilecek muhtemel sorunlara çözüm olarak alternatif programlarla ilgili bilgiler ve kullanım kılavuzları hakkında ayrıntılı bilgiler senato üyelerimizle paylaşıldı.

Sayfaların KUZEM web sayfasında yayınlanması ve herkesin kullanımına açılması hakkında işlemlerin başlatıldığına dair bilgi aktarıldı.