Üniversitemizde Uluslararası Öğrenciler Topluluğunu tarafından 09 Mart 2020 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu`nda Kariyer Uzmanı Dr. Çetin Kürşat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Modern Dünyada Üniversiteli Olmak” başlıklı konferans düzenledi.

Konferansa akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kastamonu Uluslararası Öğrenciler Topluluğu başkanı Afranur Furkan; "Bizler, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu olarak bu alanda birden fazla sosyal projelere imza attık ve bu alanda kendimizi geliştirdik ve hâlâ da geliştirmeye devam ediyoruz. Bu bakımdan bizlere sunulan 4 yıllık bir eğitimin tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum. Bunun sebebi ise üniversite sonrası bizi daha sosyal ve çok yönlü bir hayat bekliyor. Bu sebeple üniversite toplulukları bizleri birçok yönden geliştirerek farklı kültür ve farklı insanlarla bizleri bir araya getirme imkânını sunmuş oluyor. Ayrıca bu zamana kadar belli ülke sınırları içinde büyümüş, belli bir kültüre sahip olan insanlar olarak bir araya gelmek ve aramızdaki bağı kuvvetlendirerek aynı şekilde gülmek, eğlenmek yani ortak bir bağ kurmak derin ve güzel bir anlam ifade etmektedir. Bu tür toplulukların insani yönümüzü geliştireceğini ve bu konuda bizlere yardımcı olacağını düşünüyorum. Biz farklılıklarımızla güzeliz. Yeter ki bu yola gönüllü olalım. Teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Ardından programın konuşmacısı Eğitim Bilimci ve Kariyer Planlama Uzmanı olarak şu an TED Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültelerinde dersler veren, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Çetin Kürşat Bilir`in konuşması ile devam etti.

Programda konuşan Dr. Çetin Kürşat Bilir; “Ülkemizin ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için internet ve sinema filmleri gibi farklı kaynaklar tarafından insanımızda oluşturulan yanlış üniversiteli olma algısının değiştirilmesi zorunludur. Iğdır’dan başlayıp Amerika’ya kadar uzanan kişisel başarı hikâyemi bilimsel veriler ile destekleyip anlatmaktayım. Böylece sadece durum tespiti yapmakla kalmayıp üniversitede yer alan her paydaşa (akademisyen, öğrenci, idare personel) çözüme yönelik yol haritasını denenmiş ve başarılı olmuş örneklerle sunuyorum.” dedi.

“Bireylerin modern, üniversite ve üniversite öğrencisi gibi kavramları sorgulayarak gündelik hayatlarını yeniden kurgulaması ve bunun sonucunda harekete geçmesi ana amaçlarımdandır.” diyerek sözlerine devam eden Dr. Çetin Kürşat Bilir; Üniversiteli olmanın sadece dersleri geçmek olmadığını, 21.yüzyılın gerektirdiği becerilere sahip fark yaratan gençler olması gerektiğini ve hayal kurmanın başarmaya etkisini kendi yaşam hikâyesinde uygulamalar ile katılımcılara aktardı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, plaket takdiminin ardından sona erdi.