Trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kayıplarını önlemek amacıyla “Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı” kampanyası, Üniversitemiz Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı ile başladı.

Gerçekleşen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz,  Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kastamonu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Özdemir “Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı” kampanyası hakkında bilgi verdi. Polis Memuru Özkan Şengöz’de kampanya hakkında sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda Vali Yaşar Karadeniz’de bir konuşma yaptı. Vali Karadeniz konuşmasında “Bu projenin başarıya ulaşmasını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize kazasız günler geçirmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kampanya çerçevesinde Üniversitemiz, Kastamonu Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Polis Meslek Yüksek Okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil ve Yardım ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Gazeteciler Cemiyeti gibi müdürlükler, başkanlıklar kendi görev alanları ile ilgili projeler yapacak.