Yükseköğretim Kurumları Teknoloji Transfer Ofisi Yönetmeliği çerçevesinde Yükseköğretim Kurulunun 28.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile kuruluşuna izin verilen Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi;  şirket kurulum işlemlerini 18.02.2020 tarihinde tamamlayarak "Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş." adıyla Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescil edildi.

KÜBİG kısa adıyla ve “Bilgi İnovasyon Girişimcilik” mottosuyla çalışmalarına devam edecek olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Genel Müdürlüğünü ise aynı zamanda Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü de üstlenen Prof. Dr. Kasım Yenigün yapacak.

TTO şirket sözleşmesinde, 6 kişi olarak belirlenen Yönetim Kurulu; TTO modül faaliyetlerini yürütecek olan Patent Destek Ofisi, Proje Destek Ofisi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi gibi birimleri de oluşturarak hızla çalışmalarına başlayacak.