Üniversitemiz ve ECONDER Uluslararası Akademik Dergisi işbirliği ile II. Uluslararası İktisat, İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresi 10-12 Nisan 2020 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde Kastamonu'da yapılacak.

Bilim insanları, uzmanlar ve öğrenciler bir araya gelerek iktisat, işletme ve sosyal bilimler alanında bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla bilgilerini paylaştığı kongrede 20 farklı ülkeden 200’den fazla davetli konuşmacı katılım sağlayacak.

Kongre süresince İktisat, İşletme, Kamu yönetimi ve Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Tarih, İktisat tarihi, İslam Ekonomisi, İlahiyat, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Din eğitimi, Din Sosyolojisi, Turizm ve otel işletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve mutfak sanatları, Halkla İlişkiler ve reklamcılık ,İletişim, Gazetecilik, Radyo televizyon ve sinema, Türkçe ve sosyal bilimler eğitimi, Bilgisyaar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Temel Eğitim, Özel Eğitim, Bilgi ve Belge Eğitimi, Çoğrafya, Türk dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, Tarım ve Orman Ürünleri Ekonomisi, Felsefe, Sosyoloji ve sosyal bilimlerin tüm dallarında dallarında bildiriler sunulacak.

Sosyal ve Beşeri Bilimlerin tüm alanlarında özgün çalışmalara açık olan kongre, uluslararası standartlarda olup akademik teşvik ve yeni doçentlik başvuru kriterlerine uygun statüde gerçekleşecektir. Sunulan bildiri özetleri ISBN'li özet kitabında, tam metinler ise ISBN'li tam metin kitabına e-kitap olarak yayımlanacak.

Sunum dilinin Türkçe ve İngilizce olacağı kongrede tüm özet ve tam metin bildiriler intihal programında taranarak hakem sürecine alınacaktır. Hakem sürecinden geçme şartıyla ISBN numarasıyla e-kitap olarak yayınlanacak.

Ayrıca kongrede sunulan bildiriler için Econder International Academic Journal, İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi (İtobiad), FESA (Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar) dergilerinde (hakemlik sürecinden geçmek şartıyla) yayım imkanı sağlanacaktır.