2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını özellikle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile “Bilim Söyleşileri” adı altında etkinlikler dizisi başlatıldı. Bu kapsamda Kastamonu’da çeşitli okullarda düzenlenen “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” etkinliklerine Üniversitemiz akademisyenleri konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliklerde Üniversitemiz Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü ve Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından 5 Aralık 2019 tarihinde Kastamonu Bilim Sanat Merkezinde “Ortak Mirasımız Ormanlar”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erol Tekin 19 Aralık 2019 tarihinde Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda “ Girişimci Gençler Yetiştirmek için Girişimcilik Kültürü Yaratmak”, İktisat Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sedef Şen tarafından 12 Aralık 2019 tarihinde Kuzeykent Ortaokulunda “Ekonomi Okuryazarlığı” adlı söyleşiler gerçekleştirdi.

Etkinliklere ilk ve ortaöğretim öğrencileri, öğretmenler, okul idarecileri ve veliler katıldı.