Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun organizasyonunda ilimizde düzenlenen Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği 25. Gezici Film Festivali’nin açılış programı 09 Aralık 2019 tarihinde Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın Açılışında İletişim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu konuşmalarının gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, burada yaptığı konuşmasında; “Bu güzel etkinlik, hem fakültemiz hem üniversitemiz hem de Kastamonu için önemli bir etkinlik oluyor. Bundan sonra da, önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliğin üniversitemizde devam etmesini temenni ediyorum. Bu konuda Ersoy hoca büyük gayret ve çaba sarf ediyor, Ersoy hocayla birlikte öğrencilerimiz de büyük çaba sarf ediyorlar. İletişim Fakültesi’nin farklılığı burada ortaya çıkıyor, organizasyonda iyiler. Kendi imkânlarımız çerçevesinde, kendilerinin planlayıp programladığı şekilde yürüttükleri bir faaliyet. Üniversitemiz de sağ olsunlar desteklerini esirgemiyorlar. Bu faaliyetin güzel, dolu dolu bir faaliyet olarak yürütüleceğine inanıyorum. Bize salon tahsis eden ve imkân sağlayan Rektörümüze, Ersoy hocamıza, öğrencilerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ise; “Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Kastamonu Üniversitesi’ne, bu programı sağlayan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’ne ve Medya İletişim Topluluğu’na çok çok teşekkür ediyorum. Ersoy hoca artık aileden oldu, bu işin müsebbibi odur” ifadelerini kullandı.

09-12 Aralık 2019 tarihleri arasında Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak Türk ve Dünya Sinemasından ödüllü filmlerin gösterimi ve yönetmenlerle söyleşilerin olacağı 25. Gezici Film Festivalinde ilk gün programı Jay Weissberg’in sunumuyla ve Müzisyen Daan Van Den Hurk’un piyanosu eşliğinde sessiz film Çatışan Arzular’ın gösterimi gerçekleştirildi.