Üniversitemizde faaliyet gösteren Robotik Kulübü, 26 Kasım 2019 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde “Isı Yalıtımı, Ülke Kazanımı” konulu konferans gerçekleştirdi.

Ana teması “Binalarda Enerji Verimliliği, Avrupa ve Türkiye Uygulamaları” olan konferans “Müdür Yollarda” sivil inisiyatifinin kurucusu ve ısı yalıtımı konusunda ülkemizin lider firmalarından birinin Genel Müdürü olan Özgür Kaan Alioğlu tarafından verildi.

"40 gün, 40 şehir, 40 üniversite” sloganıyla yola çıkan, şehir şehir dolaşarak bilinçlendirme çalışmaları yürüten Alioğlu “Isı Yalıtımı, Ülke Kazanımı Projesi” kapsamında binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çeken çarpıcı bilgiler verdi. Konferans üniversitemizin farklı birimlerinde ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu konusunda duyarlı olan, yoğun bir öğrenci grubu ve akademisyenlerimizi bir araya getirdi.

Türkiye’de binalarda ısıtma ve soğutma için bir yılda harcanan enerji için 14 Milyar Dolarlık bir bedel ödendiği ve bu tutarın neredeyse ülkemizin cari açığının yarısına tekabül ettiğinin aktarıldığı konferansta, söz konusu bedel ile bir İstanbul Yeni Hava Limanı, bir Osmangazi Köprüsü, bir Yavuz Sultan köprüsü ve bir Yusufeli Barajının (ülkemizin en yüksek barajı) rahatlıkla yapılabileceği anlatılarak Binalarda Isı Yalıtımının önemi örneklerle ve açıklamalarla anlatılmaya çalışıldı.

“Türkiye ve Enerji Tüketimi”, “Yalıtım ve Kalınlık İlişkisi”, “Türkiye Kamuoyu ve Enerji Tasarrufu”, Enerji Tasarrufu; Politika, Vizyon ve Misyonu”, “Müdür Yollarda” inisiyatifi ve “Sıfır Enerjili Binalar” projesi için gönüllüler platformu oluşturma çalışmaları gibi çeşitli konularda bilgiler veren Alioğlu konferansın sonunda öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizden kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Konferans Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Öztürk’ün Özgür Kağan Alioğlu’na plaket takdimi ile son buldu.