Üniversitemiz Daday Ümit Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı açılış töreni düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Daday Kaymakamı Kemal Balaban, Daday Belediye Başkan Vekili Zahit Çiftçi, Daday Ümit Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Zafer Ergün, Daday Kurum Amirleri ile davetliler, Dekanlar, Akademik ve İdari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program MYO etkinlikleri sinevizyon gösterisi ile devam etti. Ardından da Müdürümüz Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ve Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Daday Ümit Nafi Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, “Bugün iki mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Bu mutluluklarımızdan birisi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal hocamızı ağırlıyoruz. Diğer mutluluğumuz ise bugün uzun zamandır uğraşısını verdiğimiz Aşçılık Mutfağı ‘mızı açma imkânına kavuşmuş olacağız. Bu bizim epeyi bir zamandır hayalimizdi. Pek çok teknik aşamalar, pek çok uğraşlar verildi. Ve Daday Meslek Yüksekokulumuza kazandırdığımız ve hem yöreye hem de bütün Kastamonu’muza faydalı olacağını umduğumuz bu uygulamalı bölümü bugünden itibaren daha aktif bir şekilde kullanmaya, daha aktif bir şekilde değerlendirmeye ve daha iyi öğrenme çıktıları almaya İnşallah başlayacağız, bu sebeple bu sevincimizi de sizlerle birlikte paylaşmak istiyorum. Yüksekokulumuz tabi ki her geçen gün biraz daha büyüyor ve gelişiyor, Daday'ımıza kültürel hizmetleriyle mesleki alanda verdiği katkılarla gittikçe kendisini göstermeye de devam ediyor. Bu süreç içeresinde ben özellikle Müdür Yardımcılarım Öğretim Görevlisi Güzin Aytekin ve Öğretim Görevlisi Aygün Seyhan Zengin ve Yüksekokul Sekreterimiz Nihal Ekiz başta olmak üzere bütün akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle bugün bizlere açılış sadedinde sunacakları güzel sunumlarla katkı veren başta Aşçılık Programı hocalarımız, bölüm başkanımız, Öğretim Görevlisi Elif Demirbilek, Öğretim Görevlimiz Ülkü Mine Önek ve Öğretim Görevlimiz Alper Çevik olmak üzere ayrıca iki gündür yoğun bir uğraş içerisinde olan çok değerli aşçılık öğrencilerimi de canı gönülden tebrik ediyorum, hepsini de kutluyorum, emekleri var olsun.

Bu vesile ile tekrar bugünlere gelmemize Yüksekokulumuzda yaptığımız faaliyetlere katkı sunan Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, yine bu vesile ile özelikle ifade etmek isteyeceğim, kendileri ile protokol yaptığımız Gölköy Yaşam Resort Town sahibi,  İksir Resort Town sahibi ve Uğurlu Konakları sahibi hanımefendilere de özellikle şükranlarımı sunuyorum. Çok zor bir dönemimizde uygulamalı programlarımıza canı gönülden destek verdiler. Aynı şekilde aramızda olmayan Şadıbey Çiftliği bizlere önemli destekler verdiler. İnşallah onları da başka bir programda aramızda göreceğiz ve bu vesile ile bütün paydaşlarımıza canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü programımıza katılarak mutluluğumuza ortak olan tüm herkese de okulum adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Açılışa konu olan uygulamalı kısmın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bugün bu uygulama etkinliğinin neler olduğunu da hep birlikte göreceğiz. Ümit ederim ki her birimizin damak tadına uygun lezzetlerle de bu vesile ile karşılaşmış olacağız. Daday bizim için önemli, çünkü Daday Meslek Yüksekokulu hakikaten bugüne kadar sergilemiş olduğu performansla meslek yüksekokullarımız içerisinde önemli bir yere gelmiş durumda. Bizim Rektörlük olarak isteğimiz mevcut konumu daha da ileriye götürebilecek her türlü desteği vermek, bu çerçevede hocamızla beraber ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir takım çalışmalarımız var. Hem akademik kadronun takviyesi hem de diğer ihtiyaçların karşılanması hususunda üzerimize düşen her ne ise onu yapacağız. Ama ilçemizden de başta Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız olmak üzere Daday Meslek Yüksekokulundan ellerini çekmemelerini ve verilebilecek her türlü desteği vermelerini arzu ediyoruz. Keza Daday'dan da, Daday halkından da aynı desteği bekliyoruz. Bu vesile ile de sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm programa katılanlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne uygulama ve sosyal etkinlikler kapsamında verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Uğurlu Konakları sahibi Gülsen Kırbaş’a, Gölköy Yaşam Resort Ortağı Bahar Akın’a ve İksir Resort Town İdari Sorumlusu Seçil Gençer’e Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından plaket takdim edildi.

Yapılan duanın ardından da Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı açılışı kurdelesi kesildi. Ardından da Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı tarafından hazırlanan ikramlar sergilendi. MYO binası ziyaret edilerek gezildi ve yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi alındı.