Kastamonulu hayırsever iş adamı merhum Fazıl Boyner, vefatının 23. Yılında Üniversitemiz Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 22 Kasım 2019 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile anıldı.

Üniversitemizde gelenek haline getirilen anma günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua başladı. Devamında merhum Fazıl Boyner'in yaşamını anlatan slayt gösterildi.

Programın açılış konuşmasını yapan  Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Topal, “ Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesi kadrosunda 1 Profesör, 7 Doktor Öğretim Üyesi. 2 Öğretim Görevlisi ve 9 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi için en az 15 öğretim üyesi ve 10 araştırma görevlisine ihtiyaç duyulmaktadır.  Önümüzdeki yılda mevcut akademik kadronun daha da genişlemesi için Sayın Rektörümüz çaba sarf etmektedir. Rektörümüze Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesine vermiş olduğu desteklerden dolayı fakültemiz personeli ve öğrencileri adına teşekkür ederim. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Fakültemiz Hemşirelik Bölümünde 561 öğrenci, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde 366, Ebelik Bölümünde 104 ve toplam 1031 öğrenci eğitim görmektedir. Bu güne kadar 1928 öğrenci mezun edilmiştir. Gelecek yıllarda Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Sosyal Hizmet Bölümlerine öğrenci alınmasıyla Fakültemiz daha da büyüyecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Sosyal Hizmet bölümüne öğrenci almayı planlamaktayız. Boyner Ailesi tarafından bugüne kadar toplam 90 öğrencimize burs verilmiştir” dedi.

Fazıl Boyner’in kızı Lerzan Boyner, ise 9 yıl önce Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin açıldığını hatırlattı. Boyner, “ Eğitim, istihdam, sağlık konularında pek çok hayırseverlik yatırımlarımız var, bu okulda onlardan biri. Öğrenci arkadaşlarıma seslenmek isterim: Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizlerden Atatürk İlke ve İnkılâplarını yaşatmanızı, çağdaş ve medeni bir Türkiye için çalışmanızı, toplumsal sorunlarımızın çözümlerinde aktif olmanızı bekliyoruz. Üniversite yalnızca bir eğitim kurumu değildir, burada yalnızca derslerinize girip başarılı notlar almanızı beklemiyoruz, burada sizlerin entelektüel olarak da kendinizi yetiştirmenizi ve daha demokratik bir ülke, üniversite, aile ve toplum için öncü rol alabileceğiniz bilgi ve yetkinliklerle donanmanızı bekliyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal “Eylül ayında rahmetli olan üniversitemizin çok kıymetli hocalarından Beslenme ve Diyetetik Bölümü kurucusu ve Üniversitemize birçok hizmeti olan merhume Doktor Öğretim Üyesi İlknur Tütüncü hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başsağlığı diliyorum.

İşadamı kimliği kadar topluma katkılarıyla da tanınan, Sanayi Odası’nın kurucularından, Tiftik ve Yapağı İhracatçıları Birliği başkanlarından, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi olan Fazıl Boyner’i rahmetle anmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Amacımız, sizleri her anma gününde hüzünlü bir ortama sevk etmek değil, aksine üniversitemize maddi ve manevi büyük destekleri bulunmuş ve bulunmaya devam eden Boyner ailesinin merhum babaları Fazıl Boyner’i ilham verici hayatı, değerli katkıları ve güzel anıları ile gururla yâd etmektir. Artık gelenekselleşen bu anma gününde vatanına, milletine, ülkesinin eğitimine hizmet etmek gibi herkese nasip olmayan meziyetlere sahip önemli bir şahsiyeti her zaman hatırlamak en büyük gayemiz. Boyner ailesinin eğitime, özellikle sağlık alanındaki eğitime verdiği önemin ve katkıların farkındayız. Merhum Fazıl Boyner’in muhterem eşi Nadide Boyner hanımefendinin isminin yaşatılacağı bir başka eseri üniversitemize Kastamonu’ya kazandırmanız en büyük arzumuzdur. Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi’nin siz hayırsever iş insanlarına her zaman ihtiyacı vardır. Üniversitemiz sizin gibi hayırsever iş insanlarının katılılarıyla daha çok büyüyüp hem bilimsel olarak hem de akademik anlamda Türkiye’de saygın yerini alacaktır. Bu vesileyle Boyner ailesi ve dostlarıma bu özel anma gününde bizlerle oldukları ve maddi manevi her türlü destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Fazıl Boyner’in kızları Latife Boyner, Lerzan Boyner ve Leman Halulu’ya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.