Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Robotik Kulübü ve Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilciliği ile birlikte 01 Kasım 2019 tarihinde “Bir Başarı Hikâyesi Atabeygazi Özelinde Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği” paneli düzenlendi.

Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği’ne farklı kulvarlarda hizmet eden birimler ve yetkililerini bir araya getirerek, işbirliği çalışmaları kapsamında karşılıklı bilgi sahibi olunmasını sağlamak, sorunların çözümüne yönelik ortak akıl ile gerekli politikaların üretilmesi ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen panele Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Özcebeci, Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve Kronospan İnsan Kaynakları Yöneticisi Umut Yılmaz panelist olarak katıldılar. Panelin moderasyonunu ise Orman Fakültesi Dekan Vekili ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş gerçekleştirdi.

Robotik Kulübü üyesi ve Şerife Bacı’nın Torunları takım kaptanı, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Muhammet Ali Ulu’nun açılış konuşmasının ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Ada’da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi.

Panel oturumunda söz alan Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Özcebeci; Kastamonu Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunup, Kamu – Üniversite ve Sanayi İşbirliği kapsamında Belediyece yürütülen çalışmalardan bilgiler verdi.

Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği kapsamında üniversite öğrencilerimizin eğitimlerine yönelik yapılabilecek çalışmalardan bahseden Özcebeci, elektrikli araçların kullanımının arttırılması konusunda neler yapılabileceğini, buna yönelik Belediyece yürütülebilecek hizmetleri anlattı.

İkinci panelist olarak konuşan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu; Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın, faaliyetlerini ve görevlerini anlattı.

Kamu – Üniversite - Sanayi işbirliğinde meslek odalarının yerini ifade eden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Üniversitemizden beklentilerini bahsetti.

Üçüncü panelistimiz Kronospan İnsan Kaynakları Müdürü Umut Yılmaz ise; Kronospan firması hakkında bilgiler verirken, öğrenimleri devam eden öğrencilerimizin sanayi kuruluşlarında staj veya işyeri eğitimi uygulamaları gibi iş başında eğitim faaliyetlerine bakış açıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin daha ileri, refah bir seviyeye ulaşması için sanayi, kamu ve üniversitelerin birlikte yapabileceği projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Umut Yılmaz Kastamonu Üniversitesi özelinde gerçekleşen faaliyet ve beklentiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın sonunda ise panelistlere ve Atabeygazi elektrikli aracımıza destekleyici olan firmalara teşekkür plaketleri takdim edildi. Plaket töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesinin akabinde program sona erdi.