Cumhuriyet, bir milletin bağımsızlığını kаzаnаbilmek için giriştiği destansı bir mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yаrınlаrа ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çаlışаcаk ve sahip çıkacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutladığımız bu günlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden çok önem vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL

Rektör