Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından 14-19 Eylül tarihleri arasında İzmit Körfez Pistinde gerçekleşen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına ilk kez katılarak Atabeygazi adlı aracımızla Kurul Özel Ödülü ve Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik Ödülü’ne layık görülen Şerife Bacı’nın Torunları takımı ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan ve yarışmadan ödülle dönen öğrencilerimize ve akademisyenlerimizi tebrik ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal “ Teknoloji dünyası çok hızlı bir değişim dönüşüm içerisinde bizimde içinde bulunduğumuz durum itibari ile teknoloji bağımlılığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Arzu ettiğimiz teknolojiyi elimizde tutabilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. “

Yapay zekâ teknolojisine de değinen Rektörümüz “Artık bilgi üretmek teknoloji üretmek önemli. Bu TEKNOFEST kapsamında gençlerimize yerli ve milli teknolojiyi bilincini aşılamak ve bu bilinç doğrultusunda gençlerin Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmalarını sağlamaktadır.” ifadelerinin de bulunurken yarışmadan ödüller ile dönen öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmalar ardından yarışmaya katılan öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal katılım belgelerini taktim etti.