Üniversitemiz ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) işbirliği ile Peynir Haritası: Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye Konferansı 22 Ekim 2019 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi ve TÜBA Asosiye üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu’nun sunum yaptığı konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferans kapsamında sunum yapan TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu Türkiye’de ve Akdeniz ülkelerinde bulunan peynir ürünleri ve bunların üretim koşullarını anlattı. Türkiye’de bulunan birçok farklı peynir türlerine de yer veren Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu “ Üretime önem vermeliyiz. Bugün ki durumdan dolayı hepimiz kusurluyuz. Türkiye’ sadece coğrafya etiketi alan Çanakkale Ezine peynirimizdir “ dedi.

Konferans plaket takdiminin ardından son buldu.