Üniversitemizde faaliyet gösteren Robotik Kulübü; Türkiye Bilişim Derneği ve Kastamonu da faaliyet gösteren yabancı dil okulları ile birlikte düzenlediği “Bilişim Günleri” etkinliği 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bilişim, girişimcilik, yenilikçilik, gelecek tasarımı, yeni meslekler ve meslek seçimi gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olunması, sorunların çözümüne yönelik ortak akıl ile gerekli politikaların üretilmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla düzenlenen konferans üniversitemizin farklı birimlerinde bilişim konusunda duyarlı yoğun bir öğrenci grubu ve akademisyenlerimizi bir araya getirdi.

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu; şubelerinin Bilişim alanına yönelik faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe ise; “Bilişim ve Türkiye” temalı bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye Bilişim Derneği Genel Merkezi’nde yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan Rahmi Aktepe Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin bilişim alanında düzenleyecekleri her faaliyette dernek olarak yanlarında olacaklarını belirterek, eğitim faaliyetlerini takip ederek, katılım sağlamaları konusunda öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Onur konuşmalarının ardından konferans konuşmalarına geçildi. Konferansın ilk konuşmasını Fütürist ve B-Wise Kurucu Ortağı Cenk Tezcan gerçekleştirdi. Cenk Tezcan; “Geleceğin Meslekleri ve Gelecek Tasarımı” konusunda bilgiler verdi. Atılım Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ziya Karakaya; “Yapay Zekâ ve Dijital Dönüşüm” konularında bilgiler vererek, yapay zekâ ile insanı mukayese eden birçok sistem örneğiyle yararlı bir sunum gerçekleştirdi. TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Nevruz; “Girişimcilik” hakkında bilgiler verdi. Yerel imkânların kısıtlı olmasından şikâyet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Melek Yatırımcı ve Trangels Kurucu Ortağı Hüseyin Karayağız’ “Girişimcilik ve Melek Yatırımcılık” hakkında bilgiler verdi. Defterhane Blokzinciri CEO’su Sayın Cemil Şinasi Türün “Blockchain Teknolojisi ve Yeni Finansal Sistemler” konularında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından tüm katılımcılara ve programda emeği geçenlere plaket takdim edildi.