YÖK tarafından yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında ‘ihtisaslaşacak üniversiteler’ olarak seçilen yükseköğretim kurumlarını ziyaret ve faaliyet performanslarını izleme toplantılarının üçüncüsü Bingöl Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Üniversitemiz Ormancılık ve  Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük iştirak etti.

Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının önemine değindiği bir konuşma yaptı.

Birinci oturumla devam eden programda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında pilot üniversite olarak belirlenen Üniversitemizin yaptığı çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantının son bölümünde üniversitelerin ihtisaslaşma çalışmalarındaki performans göstergeleri değerlendirildi. Toplantı, yapılan değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.