aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz akademisyenleri tarafından hazırlanan iki proje çalışması desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda; TÜBİTAK tarafından Üniversitemize toplamda 1.500.000 TL’yi bulan destek sağlanmış olacak.

2018 yılının 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen ve bir sonraki dönemi beklemeden yenilenme hakkı tanınan Dr. Öğr. Üyesi Nuray Emin yürütücülüğündeki proje önerisinin desteklenmesine karar verildi ve proje sözleşmesi içinde bulunduğumuz Ağustos ayı içerisinde imzalandı. 1 Eylül itibari ile başlayacak proje kapsamında, Mezenkimal Kök Hücreleri ve Polimerik Biyomalzemelerin Kullanımı ile Ortopedik Uygulamalara Yönelik İn Vitro Kemik Doku Oluşumu gerçekleştirilecektir. Projede Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Dilşad Özerkan da yer almaktadır.

2019 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB-1001) önerilen projelerin bilimsel değerlendirmeleri de tamamlanarak kamuoyuna açıklanmıştır. Değerlendirme sonucunda Üniversitemiz İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi G. Ülke Çalışkan’ın yürütücülüğünde, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Nuray Emin ile birlikte hazırlanarak sunduğu projenin desteklenmesine karar verildi. Proje kapsamında Ülkemiz Öz Kaynaklarının Kullanımı ile Cerrahi İşlemler Sonucu Gelişen Vücut İçi Adezyonların Önlemesinde Kullanılacak Yeni Nesil Biyomalzeme Üretimi gerçekleştirilecektir. Proje ekibinde Fazıl Boyner Sağlık Fakültesi Hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Nesrin İçli ve İhsangazi Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanı Dr. Orçun İşler Özgün de araştırmacı olarak yer almaktadır.

Kastamonu Üniversitesi olarak desteklenen bilimsel araştırma projelerinin Üniversitemize hayırlı olmasını diler, proje ekibindeki Hocalarımızı tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.