aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94. Yıl Dönümü kapsamında 27 Ağustos 2019 tarihinde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde “Atatürk’ün Kastamonu Gezisi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı” adlı Panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Yılmaz, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ercan Çelebi ve Tarih Bölümü Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevda Özkaya Sofu katıldı.

Panelde ilk olarak konuşan Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Yılmaz “Arşiv Belgelerinde Mustafa Kemal Paşa’nın Kastamonu Gezisi” ardından konuşan Doç. Dr. Ercan Çelebi “Atatürk’ün Kastamonu Gezisi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı” ve son olarak konuşan Dr. Öğr. Üyesi Sevda Özkaya Sofu ise “Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Türk Modernleşmesi” konularında bilgiler verdi.