aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

Türk basını, doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik bilinciyle halkın haber alma özgürlüğüne büyük katkı sunan, demokrasi kültürünün gelişmesinde ve gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda da önemli bir işleve sahiptir.

Meslek ahlakı çerçevesinde hassasiyetle görevlerini yapan basın mensuplarımız, Milletimizin Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmasının yanı sıra kamuoyunun aydınlatılmasında da kutsal bir görev üstlenmişlerdir. Gazetecilerimiz doğru ve tarafsız habercilik anlayışlarıyla, önemli ve zor bir görevi, mesai kavramı olmadan, can güvenliklerini de riske atarak fedakârca yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu Üniversitesi olarak, ilimizdeki yerli ve ulusal basının mensupları başta olmak üzere zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerine getiren; kamuoyunu aydınlatan ve gerektiğinde bu uğurda hiç tereddüt etmeden hayatını feda eden bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal