aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

Üniversitemiz tarafından ‘Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi: Önemi ve Etkileri’ adlı panel 16 Temmuz 2019 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Panel Başkanlığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz’ın yaptığı programda Panelistler Dr. Öğretim Üyesi Özlem Çoşkun: Darbe Kavramı ve Fetö'nün Tarihsel Arka Planı, Dr. Öğretim Üyesi Sibel Kundakçı: Osmanlı'dan Cumhuriyete Darbeler, Doç. Dr. Ercan Çelebi: Cumhuriyetten Günümüze Darbeler: Sosyo-Ekonomik ve Psikolojik Etkileri, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez: 15 Temmuz'un Önemi ve Etkileri adlı başlıklarla sunumlarını yaptı.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Panelistler tarafından katılımcılara tarihten günümüze darbelerin ve etkilerinin anlatıldığı panelde, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin faili hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet geleneklerini çiğneyip gizli bir ajandayla harekete geçerek ülkemiz ve milletimizin bekasına yönelik planları ele alındı.

FETÖ ile sürekli mücadelenin önemli olduğunun vurgulandığı panelde darbe girişiminin milli birlik ve beraberlik çerçevesinde milletimiz tarafından bertaraf edilmesinin tarihi bir olay olduğu belirtildi. Panelde ayrıca toplumsal hafızanın diri tutulması açısından katılımcılara FETÖ gibi yapıların arka planı ve tarihsel köklerine dair de bilgiler de paylaşıldı.

Programda, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaşımız ve gazilerimiz anıldı.