aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 20 Haziran 2019 Perşembe günü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ekibini kabul etti. Bilgi İşlem Daire Başkanı Ertuğrul Kaba Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının ISO 27001 çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz bilişim sistemlerinin, etkin, güvenli ve doğru bir şekilde kullanılması amacıyla yapılan bilgi varlıklarının etkin bir şekilde korunmasını sağlayan, izinsiz ve yasa dışı yollardan erişilme olasılığını en aza indiren, ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almak için 2017 Yılının Mart ayında çalışmalarına başlayan ve 2017 yılının Haziran ayında programı resmen başlatan Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 24 Mayıs 2018 yayın tarihli aldığı ilk sertifikasının süresini 16 Mayıs 2019 tarihinde 1 yıl daha uzatarak bunu başaran çok az sayıda kamu kuruluşu ve üniversite arasına girdi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası çalışmaları yapan Proje Sorumlusu Ertuğrul Kaba, Ekip Lideri Cafer Değer,Yasin Doğan, Üyeler Murat Yayla, Alpaslan Kaya, Ali Çiçek, İbrahim Aksoy ve Cihangir Yazıcı’dan oluşan ekibi kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yaptıkları çalışmalarından dolayı bilgi güvenliği ekibini tebrik etti. İlerleyen zamanda da çalışmaların devam ettirilerek Üniversitemizin diğer birimleri için de sertifikasyon süreçlerinin başlatılmasının önemine vurgu yaptı.