2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince; 23/05/2019 tarih ve 2019/132 sayılı karar ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal Üniversitemize rektör olarak atanmıştır.

Kastamonu Üniversitesi ailesi olarak kendisini tebrik ediyor, yeni görevinin üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal Kimdir?

1974 yılında Giresun ili Eynesil ilçesinde doğdu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (1996) tamamlamasının ardından yüksek lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde (1999) ve doktora öğrenimini de Ankara Üniversitesi’nde (2004) tamamladı. 2012 yılında doçent ve 2018 yılında profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Topal’ın uluslararası güvenlik, terörizm, kuvvet kullanma, bireylerin cezai sorumluluğu ve uluslararası suçlar, göç ve mülteci sorunları başta olmak üzere uluslararası hukukun farklı alanlarında yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

aht