İstiklal uğruna binlerce şehit kanıyla sulanan, zorluklar içinde, büyük gayretlerle kurularak, gelecek nesillere emanet edilen vatanın bütünlüğünü korumak, onu baki kılmak, Türk gençliğinin en aslî vazifesidir. Gençlik, bir milletin istikbalidir. Gençlere kıymet veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe itimatla bakarlar. Daha güçlü ve daha muteber bir Türkiye idealine vasıl olma yolunda Kastamonu Üniversitesi olarak bizler de bu şuurla, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve asrın ihtiyaç duyduğu teçhizata sahip bir gençlik yetiştirme, Üniversitemizden yeni bilgi, kabiliyet ve tavırları haiz mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kastamonu Üniversitesi olarak başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar vatan için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör