Üniversite Öğrencileri Arası Genç Girişimciler Yarışması ile 25 Nisan'da Mühendislik Mimarlık Fakültesinde yapılan TR82 Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı-2019 faaliyetinin mükâfat merasimi 09 Mayıs 2019 tarihinde Rektörlük makamında tertiplendi.

Üniversite Öğrencileri Arası Genç Girişimciler Yarışması ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde yapılan TR82 Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı-2019 faaliyetinin derece belgesi takdimi ile ödül töreni Ödül töreninde dereceye girenlere hitap eden Rektörümüz Prof. Seyit Aydın; “Yakın zamanda bir proje pazarı düzenlendik. Çankırı Karatekin ve Sinop Üniversitesi’ni katılımıyla gerçekleştirdik. Proje pazarında 90 kadar proje sergilenmeye layık görüldü. Bu projelerin içinde de en iyi olan ilk 3 proje seçildi. Dereceye giren proje sahiplerine ödüllerini vereceğiz. 1’inciye 6 bin TL, 2’nci 4 bin TL, 3’üncüye 2 bin TL vereceğiz. Kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bunlar bir başlangıçtır. Güzel projelerle başladılar. Dereceye girmeyen projeler kötü değildi. Neticede bu bir yarışmadır. Diğer bir yarışmada genç girişimcilerimizin yarışmasıydı. Onlarda da ilk 3’e giren genç müteşebbislerimize hem belgelerini hem de ödüllerini vereceğiz. 1’inciye bin 500 TL, 2’nciye bin TL, 3’üncüye de 500 TL vereceğiz. Bunlar sembolik rakamlar. Maddi olarak kıymet ifade etmezler. Bu bir motivasyon işidir. Teşvik işidir. Bunlar sizin için motivasyon olacaktır. İnanıyoruz ki daha güzel işler yapacaksınız. İnanıyoruz ki bu teşvikle güzel işler başarıp, büyük işlerin sahipleri olacaklardır. Kastamonu Üniversitesi olarak bu tür faaliyetlerimizi ilerleyen günlerde de devam edeceğiz. Genç projelerimizi ödüllendirmeye, seçmeye devam edeceğiz. Bizim için değerleri keşfetmek önemlidir. Sizler bizim için bir değersiniz. Bu değerlerimiz çoğalarak devam edecektir” dedi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Saim Ateş ise; “Üniversitemiz bu imkânları bize sundu. Bu imkânlar dahlinde çalışmalar yaptık. TR82 Bölgesi’nde yapılan ilk proje pazarı etkinliği. Çok da başarılı bir çalışma oldu. TÜBİTAK bu konuda ana destekçimiz, KUZKA hem maddi hem de manevi destek verdi. Kastamonu Valiliği, KATSO, KOSGEB aracılığıyla düzenlenmiş bir organizasyon hepsine teşekkür ederim. Girişimcilik yarışması 2 yıldır yapılıyor. Çok başarıl bir noktaya geldi. Çok da güzel girişimcilik fikirleri otaya çıktı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Pazarı ve Kastamonu Üniversitesi Bilgi İnovasyon Girişimcilik Teknoloji Transfer Ofisi (KÜBİG-tto) tarafından bu yıl 2.'si tertip edilen "Üniversite Öğrencileri Arası Genç Girişimciler Yarışmasın da dereceye girenlere mükâfatları Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından takdim edildi.

Proje Pazarı Etkinliği 1.'lik Mükâfatını; "Yarı veya Tam Bağımlı Yatan Hastalarda Oluşan Komplikasyonları Önlemek" başlıklı proje ile proje sahibi Osman Cingitaş yerine Özge Nur Cingitaş aldı. Proje Pazarı 2.'lik Mükâfatını ise Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden; "Mayın Tarama ve Çıkartma Makinası" başlıklı proje ile proje sahibi Öğr. Gör. Dr. Abidin Şahinoğlu aldı. 3.'lük Mükâfatını da; "Az Yer Kaplayan LPG Yakıt Tankı" başlıklı proje ile proje sahibi Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Fuat Kartal aldı.

Kastamonu Üniversitesi Bilgi İnovasyon Girişimcilik Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 2.'si tertip edilen "Üniversite Öğrencileri Arası Genç Girişimciler Yarışması" İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden talebelerimiz Burak Öztamur (Ekip Lideri), Burhan Sarıyar, Hatice Bodur, Tuğba Attar ve Abdullah Akar’a 1.lik mükafatı; "Waddle" başlıklı girişimcilik çalışmasına verildi. 2.lik mükafatı; Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu'ndan talebelerimiz İrem Cansu Özçelik Ve Emre Şaban Telli’ye "Trafik Duvarları" başlıklı girişimcilik çalışmasına verildi. 3.lük mükafatı ise; Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu talebemiz Melek İvedi'ye "Pet Şişe Dönüşümü ile Bedava Bilet Kazanma" başlıklı girişimcilik çalışması ile verildi.