Üniversitemiz, Kırgız Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Vakfı ile Özel Anadolu Hastanesi tarafından imzalanan anlaşma çerçevesinde 15 günlük meslek içi eğitim ve tecrübe değişimi için İlimize gelen Kırgız doktorlardan oluşan ikinci heyete 19 Nisan 2019 tarihinde Rektörlük makamında tertiplenen merasim ile sertifikaları verildi.

Merasime Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, Kırgız Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Vakfı Başkanı Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Kudret Artıkbaev ve Kırgızistan İlimize gelen doktorlardan oluşan heyet iştirak etti.

Sertifika merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kırgızistan’dan hekim grubumuzun ikincisi olan sizler çalışmalarınızı tamamladınız. Sizlere evvela bu programın hayırlı uğurlu olmasını inşallah bundan sonraki hayatınızda da size faydalı olmuş olmasını diliyoruz ve inşallah Kırgızistan’ımız da güzel hizmetlerinizde devam etmenize sizlere başarılar diliyoruz. Gönlümüz inşallah sizin güzel hizmetlerinizi duydukça gurur duyacak kalbimiz daha hızlı çarpacaktır. Bizden bütün Kırgızistan’a selam olsun. Bi zatihi muhterem Cumhurbaşkanımız  Sooronbay Ceenbekov’ a Meclis Başkanımız Dastanbek Cumabekov Başbakanımıza ve Milli Kahramanımıza Alyasbek Alımkulov, Sağlık Bakanımıza ve bütün erkâna hürmetlerimizi selamlarımızı söyleyin. Kırgızistan’da karşılaştığınız aileleriniz dâhil bütün kardeşlerimizi bizim adımıza kucaklayın.

Programımızda tekrar emeği geçen en başta Anadolu Hastanesi yönetim kurulu Başkanımız Dr. Sinan Altıkulaç ve bütün ekibi ile teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin tıp fakültesinde vazife yapan başta dekanımız ve akademisyenlerimiz hocalarımız olmak üzere bütün personelimize teşekkür ediyoruz. Vakıf Başkanımız öğretim üyemiz Dr. Kudret Altukbey ve vakıf çalışanlarına milli kahramanımıza organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel hizmetin yapılmasına yine emeği geçen meclis başkanımız hürmetli Dastanbek Cumabekov’ a da ve ekibe ayrıca bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yolunuz bahtınız istikbaliniz açık olsun diyoruz. Kırgızistan’ımızın da yolu bahtı inşallah açık ve güzel olsun. İnşallah eviniz Kastamonu’ya ve üniversiteniz Kastamonu Üniversitesine de her zaman her şekilde davetsiz gelmenizi diliyoruz. Bugün sizi uğurlarken inşallah tekrar buluşmayı dileyerek hepinizin gözlerinizden öpüyoruz.” dedi.

Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç; “Sayın Rektörüm sayın hocam değerli meslektaşlarım bir eğitim grubumuzun süresinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. 15 günlük bu süre çok çabuk geçti. Görüşmelerimizde bu 15 günün çok çabuk geçtiğini değerli meslektaşlarımız da söylediler buradan ben güzel geçtiğini düşünüyorum. En baştan da söyledik bu süre maalesef kısa ama önemli olan burada bir kıvılcım yakmak inşallah bu kıvılcım daha büyüyerek alev misali Kırgızistan’da daha büyük işler başarılabilmesi için öncü olur. Bu grubumuz şanslı olarak Ankara’yı da görme şansları oldu gezdiler karşılaştırdıklarında Kastamonu’yu daha çok sevdiklerini söylediler bu da bizim için ayrı bir gurur duyduğumuz mesele oldu Kastamonu tanıtımı için. Burası onların evi kapımız her zaman açık her zaman dediğim gibi Sayın Rektörüm’ ünde belirttiği gibi destursuz gelme şansları var elimizden geleni yaparız şimdi den verdikleri için biz de teşekkür ederiz 5500 km’lik yoldan geldiler hayırlı olsun inşallah daha iyi günlerde buradan aldıkları bilgiler kullanılmak üzere yanların da götürüyorlar.” dedi.

Kırgız Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Vakfı Başkanı Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Kudret Artıkbaev; “Önceki karşılama töreninde Anadolu Ajansına bir röportaj vermiştik. Kırgız Devleti yeni inşa edilmekte olan bağımsızlığını yeni kazanmış 20 yıllık bir devlet 25 yıllık bir bağımsız devlet biz yeniden yapılanma sürecindeyiz her ülkede ayağa kalkabilmesi için gelişebilmesi için milli eğitiminin milli savunmasının milli olması gerekir daha doğrusu eğitim ve savunmanın milli olması gerekiyor buna ilaveten bizde kendi Tıp’ının da milli olması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Rektör hocamızın ve Sinan Beyin özellikle Kırgız Tıp’ının birleşme sürecine bir destek olduğunu ifade etmeye çalıştık. Milli değerler üzerine kurulabilirse bu sistem ancak başarıya ulaşabilir. Buradaki Türkiye’de ki herkes Rektör hocamız başta olmak üzere Sinan Hocamız başta olmak üzere gerçekten bize kardeşlik, abilik görevini fazlasıyla ifa edip abilik görevini kardeşlik görevini en üst düzeyde yerine getirdi çünkü biz burada kendimizi kendi evimizden daha rahat hissettik kendi evimizdekiler kendi anne babamızdakiler şımardığımızı düşünüyoruz. Kalabalık geldik. Sinan Bey bu kalabalığa rağmen bizi en iyi şekilde ağırladı hocamızla görüşüp bunları Ankara’ya götürelim mi gezdirin hocam dedim. Asla bir tereddüt göstermeden hemen hay hay dediler Ankara’ya gittik güzel bir gezi oldu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini gezmek istiyoruz dedik yine hocamız orada ağırlığını koydu ayarladı her şeyi. Sonra dedik ki bir de Karadeniz’i görsek Kırgızistan’da deniz yok. Cide’yi gezdirelim mi hocam ona da hay hay dedi. Bir de bunları İstanbul’a ulaştıralım Sultanahmet’i gösterelim, Ayasofya’yı gösterelim dedik ona da hay hay dedi. Dolayısıyla dünyada hiçbir milletin hiçbir kimsenin bir Kırgız toplumuna bir Kırgız devletine gösteremeyeceği fedakârlığı gösteremeyeceği iyiliği göstermiş bulundu. O yüzden gerçekten bu proje sadece bir tıpçıların değişim projesi olmayıp iki kardeş milletin yeniden buluşmasıdır yeniden ilerleme noktasında geleceğe doğru ortak adım atmasıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından heyete sertifikaları verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.