Rusya temasları kapsamında 16 Nisan 2019 tarihinde Rusya Bilimler Akademisi Üyesi ve Rusya Üniversitelerarası Sosyologlar Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Gennadiy Vasileviç Osipov tarafından Rektörümüz Prof.Dr. Seyit Aydın şerefine akşam yemeği tertip edildi.

Programda konuşan Rusya Bilimler Akademisi Üyesi ve Rusya Üniversitelerarası Sosyologlar Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Gennadiy Vasileviç Osipov, Rusya’daki üniversitelerle Üniversitemizin ve diğer Türk üniversitelerinin işbirliği yapması gerektiği hususunu belirtti ve özellikle işbirliği anlaşması yapmış olduğumuz Rusya Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesinin Üniversitemiz ile işbirliği yapması hususunda kendilerinin temkinleri olduğunu ifade etti. Kendisinin de Moskova Devlet Üniversitesine emek vermiş bir akademisyen olarak bundan sonraki etapta Moskova Devlet Üniversitesi ile Üniversitemizin işbirliği yapması hususunda teşviklerinin olduğunu ifade etti.

Konuşmalarının devamında Osipov, Türk-Rus dostluğuna çok önem verdiğini ve özellikle Türk-Rus dostluğunun tesis edilmesi hususunda Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’e kendilerinin bilgi verdiğini ve bu konuda teşvik ettiğini, özellikle akademik sahada iş birliği yapılması hususunda Rusya’nın yöneticilerine teşviklerde bulunduğunu ifade etti. Kendisinin dünyaca ünlü bir sosyolog olarak eserlerinin farklı dillere çevrildiğini ve Türkçeye de 1970’li yılların başlarında çevrildiğini ifade etti.  Pek çok dile çevrilmiş olmasına rağmen eserinin Türk diline çevrilmiş olmasından dolayı çok heyecan duyduğunu ve bu eserin hâlâ Türkçe çevirisinin kendi kütüphanesinde sakladığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rusya Bilimler Akademisi Üyesi ve Rusya Üniversitelerarası Sosyologlar Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Gennadiy Vasileviç Osipov’u Türkiye’ye ve Üniversitemize davet etti. Moskova Devlet Üniversitesi ile de işbirliği yapma hususunda istekli olduğunu, bu konuda niyetlerinin olduğunu, Türk-Rus dostluğunun gelişmesini istediklerini ifade etti.

WhatsApp Image 2019-04-17 at 15.00.58.jpeg