Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rusya temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Simsar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Moskova temasları hakkında Büyükelçimize bilgiler verdi ve görevine yeni atanan Büyükelçi Mehmet Simsar’a şahsına, milletimize hayırlı olması temennilerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın ayrıca, Üniversitemizin Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesinde Türk Kültür ve Türkçe Eğitim Merkezi açma niyetlerini ve Moskova Devlet Üniversitesi ile de ileride, eğitim, teknoloji, ilmi alanlar ile akademisyen ve talebe değişimi gibi konularında işbirliği yapma niyetlerinin olduğunu belirtti. Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi ile de akademik ve talebe değişimi için işbirliği mutabakatına imza attıklarını ve ileride ortak diploma anlaşmasını yapmak istediklerini Büyükelçi’ye ifade etti.

Moskova Büyükelçimiz Mehmet Simsar, ziyaretinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'a teşekkür etti ve Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesi adına mühim bir adım attığını ifade etti. Ziyarette ayrıca Büyükelçilik olarak Üniversitemizin başlattığı temasların netice vermesi için gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Türk Kültür ve Türkçe Eğitim Merkezi açılması için bu noktada kendilerine düşen vazifeyi ifa etmek istediklerini belirtti.

WhatsApp Image 2019-04-17 at 23.28.30.jpeg