Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rusya temasları kapsamında 16 Nisan 2019 Salı günü Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi Rektörü Ntalia Borisovna Poçinok ile Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi Rektörlük binasında bir araya gelerek Üniversitemiz ve Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi arasında ortak işbirliği mutabakatına imza attı.

İmza merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan ötürü memnuniyetini dile getirdi. Üniversitemiz ve Moskova Devlet Beşeri Üniversitesi arasında çeşitli anlamlarda akademik ve öğrenci değişimi projeleri yürütmeyi amaçladıklarını söyledi. Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesinde müşterek olarak Türk Kültür ve Türkçe Eğitim Merkezi açma niyetini dile getirdi.

Ntalia Borisovna Poçinok ise Üniversitemizin, Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesinde Türk Kültür ve Türkçe Eğitim Merkezi açılması niyetini memnuniyetle karşıladı. En kısa zamanda Kastamonu’yu ziyaret etmek istediğini Üniversitemiz hakkında çok olumlu şeyler duyduğunu ve hızlı gelişen bir üniversite olduğunu ifade etti ve özellikle turizm alanında Üniversitemiz ile iş birliği yapma niyetlerini dile getirdi.

Rektörümüz, Üniversitemizin Turizm Fakültesinin başarılı bir fakülte olduğunu ve Turizm Fakültesi bünyesinde uygulamalı bir otel olduğunu ve tarihi bir konakta uygulama restoranının olduğunu ifade etti.

Karşılıklı iş birliği mutabakat zaptı imza merasiminin ardından Moskova Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi bünyesinde bulunan çocuk teknopark alanı gezildi. Rektörümüz, çocukların teknolojik eğitimi için hazırlanan teknopark hakkında bilgi aldı.