Mevlana projesi kapsamında Üniversitemizde bulunan Malezya Mara Teknoloji Üniversitesi Pahang Kampüsü Rektörü  Prof. Dr. Mohd Nazip Suratman ve beraberindeki Mara Teknoloji Üniversitesi orman mühendislerinden oluşan akademisyenleri 08 Nisan 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Kastamonu Üniversitesi aynı zamanda sizin de üniversiteniz. Evinize hoş geldiniz. Sizleri biz iyi tanıyoruz. Sizlerle beraber olmaktan her seferinde mutluluk duyuyoruz. Hocamızın Malezya’da ki Yükseköğretim Kurulunda terfi etmiş olması da bizi sevindirdi.  Allah hayırlı hizmetler nasip etsin. Kastamonu sizlere uğurlu geldi. Bundan sonra inşallah hep uğurlu gelir. Sizin burada olduğunuz zamanlar üniversitemizle olan bağlılığın kuvvetlendirilmesi kuvvetlenmesi inşallah yeni çalışmalar geçilmesini de önünü açar. Mara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile beraber bir heyet bulunan hocalarımız buradaydı. Diğer gruptakiler bizim eğitim camiasındasın ki bir seminer takdimi de yapmışlardı. İngilizce eğitimi veriyorlar. O programımızda akşama kadar devam edecek.  Biz sizin burada olmanıza çok seviniyoruz. Keşke Malezya’daki bütün akademisyenler buraya gelse.  İlk defa gelen hocalarımızın bütün birimlerimizi görmesini ve arzu ederiz. Bilhassa başta Merkezi Araştırma Laboratuvarımız olmak üzere fakültelerimizde ki bütün imkânlar ve kanaat sahibi olunması çalışmalar da belki daha fazla fayda sağlayabilir.

Evet, önce ki Rektörümüz şimdi de başkanımız olarak gelen hocamız bizim üniversitemizle alakalı malumat sahibi. O günden beri de gelişmeler olmuştur. Sizin önceki gelişinizden farklı olarak şu anda 4000 civarında yabancı talebemiz var ve toplamda 33 bin tane öğrencimiz var. 4000 civarında mastır ve doktora talebemizin de 510 tanesi yine yabancı. Biz sizinle daha evvelki söylediğimiz şekilde ortak diploma orta araştırma ve talebe değişimi bütün beraber çalışmak adına ne lazımsa yapabiliriz. Ortak diploma lisans ve lisansüstü hepsi olabilir. Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İnşallah burada yine güzel günler geçirirsiniz. “ dedi.

Malezya Mara Teknoloji Üniversitesi Pahang Kampüsü Rektörü  Prof. Dr. Mohd Nazip Suratman konuşmalarında; “Ben burada buraya tekrar gelmekten mutluyum ve çok sevinçliyim. Buradaki arkadaşlarla tanıştık. İki ay kadar önce burada ki hocalarımız bizi ziyaret etmişlerdi. Bizde çok memnun olmuştuk. Buradaki ekip hocalarımızı ağırlamıştı ve burada ki orman tiplerine nasıl çalıştığımıza ilgili bilgiler vermiştik. Şimdi de onlar bize burada gösterdi ve öğrendiğimiz çok şey oldu. Kendi ülkemize de uygulamak isteriz.

Geçen bizde talebelerinizden yüksek lisans öğrencilerinden uğur oraya gidip 4 dönemlik eğitimini Malezya’da aldı gayet iyi bir şekilde eğitildi bu sene şu anda hali hazırda burada doktor öğrencisi Malezya’dan haziran sonuna kadar burada kalacak ve öğrenime devam edecek. Bunun devamı için hocalarımızda zaten bu konuda gönüllü oldular ve yardım ettiler. Bundan sonrada devam edeceğini umuyoruz inşallah. Ormancılık programı ile bizim ilişkilerimiz başladı fakat kendi Üniversitemizin birçok bölümü var. Diğer bölümlerde de bu ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz.” dedi.

Ayrıca 15 günlük program kapsamında orman mühendisi öğretim üyeleri ile arazi çalışmaları, teknik gezi ve kültürel faaliyetler yaptı. Akademisyenler ICELIS 2019 Sempozyumunda da sözlü sunumları ile iştirak edecek.