15 yıldan beri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından her yıl üniversite öğrencilerine yönelik olarak tertip edilen bu yılda 16-22 Eylül 2019 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak olan ‘Efficiency Challenge’ Elektrikli Araç Yarışlarına Üniversitemizin yaptığı başvuru kabul edildi.

Alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amacıyla toplamda 61 üniversite ve 78 takımın yarışacağı yarışmada Üniversitemiz “Şerife Bacı’nın Torunları” takımı ve “Atabeygazi” elektrikli aracımızla ‘Efficiency Challenge’ yarışmasında ilk kez yer alacak.

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Makine, Elektrik - Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim gören talebelerimizden oluşan Robotik Kulübü’nden 30 talebemiz ve Üniversitemizin farklı birimlerinde yer alan 10 akademisyenden oluşan ekibimiz tasarım çalışmalarını tamamlayarak imalat sürecine başladı.

Atabeygazi.jpeg