aday öğrenci
önemli haber

cep son onemli uyari

Türk milleti, tarihi boyunca pek çok devlet kurmuş, dünya tarihinin teşekkülünde birçok kez büyük pay sahibi olmuştur. Milli Mücadele yıllarında mahrumiyetler içerisinde dünyaya karşı çetin bir istiklal savaşı veren Türk milleti, işgal kuvvetleri karşısında cesur bir direniş göstermiş ve bu topraklardaki istiklal hakkını bütün dünyaya bir kere daha ispat etmiştir.

Milli Mücadele’nin en çetin günlerinde milli heyecanı koruyacak, milli azim ve imanı manen besleyerek zinde tutacak bir marş hazırlanması için açılan yarışmada Mehmet Akif’in kaleminden çıkan İstiklal Marşı, TBMM tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir. Mehmet Akif, “Kahraman Ordumuza” ithaf ettiği İstiklal Marşı’nı milletine hediye etmiş; mükâfat olan parayı bir hayır kurumuna bağışlayarak da büyük bir karakter abidesi olduğunu herkese göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu Üniversitesi olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yılı vesilesiyle büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bu güne kadar vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğrunda gözünü kırpmadan can veren bütün şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN